omegav
 
Omega Verksted er stengt!

Påmelding:

Link til årets påmelding finnes her

Informasjon om byggekurset:

NB: Kurssiden oppdateres etter hvert med nytt hefte og aktuell kode

Hver høst arrangerer Omega Verksted byggekurs. Kurset er i hovedsak vinklet mot førsteklasse elektro/kyb/emil, men det passer og er åpent for alle.

Kurset inneholder en teoridag og to labdager der man skal bygge en Imponator. Imponatoren er ferdig programmert i C, men du kan selv senere endre programmet for å lage egne mønstre.

Pris: 400,- (medlem 300,-) (500,- for medlemskap og kurs)
Påkrevde forhåndskunskaper: Ingen

Kurspenger og medlemskap

Kurset koster 400,-. Ønsker du i tillegg medlemskap på Omega Verksted kan du få dette samtidig. Da koster kurs og medlemskap tilsammen 500,- og du sparer en hundrings mot å kjøpe medlemskap senere. Dersom du allerede er medlem, betaler du kun 300,- for kurset.

Fordeler ved å være medlem i Omega Verksted i tillegg til tilgangen på verktøy og utstyr som oscilloscop, logikkanalysator, multimetre, loddebolt og liknende og mulighet til å kjøpe elektronikk-komponenter, inngår: Gratis kaffe og mulighet til å handle i OBS (Omega brus og sjokolade), som er mye billigere enn SIT.

Kurset kan betales med kort ved oppmøte på teoridagen. Det er også mulig å komme innom verkstedet og forhåndsbetale.

Hvilke Imponatorer har vi?

Omega
Elektra
Online
Taktlause
Delta
Nabla
Hjerte

Hva er en imponator?

En imponator er noe som imponerer, stort sett ved å blinke, bråke, lukte, eller smelle. Imponatoren du lærer å bygge har sterk rot i Omega og er påkrevd på Phaestum og andre Omegafester.

På bildet til høyre kan du se et bilde av den nåværende imponatoren. Dette er en enkel elektronisk krets for å styre LED-lysene på diodeplaten, i dette tilfellet en Omega-diodeplate. Vi har i tillegg plater for Nabla.

Den elektroniske kretsen består av en enkel strømforsyning til en Atmega168 mikrokontroller, som styrer de 16 LED-lysene, samt en tilkobling for å programere mikrokontrolleren.

Bildet viser også et 9-volts batteri, som er utgått til fordel for 2 stk. AA batterier med betraktelig bedre batterilevetid. Alt er inkludert i prisen for kurset.

Teori

Teorien dekker stort sett over pensum i 'TTT4203 - Innføring i analog og digital elektronikk' på ca. to timer, men den tar en langt mer praktisk vinkling av temaet. I disse to timene er det også inkludert noe underholding.

Lab

Oppmøte: Høgskoleringen 3, bedre kjent som P15 -bygget.

Last ned byggekurshefte

Spørsmål?

Har du spørsmål kan du gjerne sende oss en mail på <omegav [at] omegav.no>, eller ringe oss på tlf. 73 59 44 26.

Skulle du være i tvil, så meld deg på (det er lettere for oss å melde av enn på) Vi garanterer at du ender opp med en fungerende imponator.

 

Imponator:

Imponator
Ohma Electra
Intranett
Denne siden vises best i alt annet enn IE    RSSCSSHTML